Piratas

Piratas är ett bordsspel tillika kortspel från spelutvecklaren Geeks N’ Orcs. Temat i spelet är pirater, plundring och skattjakter. Här är du kapten på ett piratskepp där du strävar efter att samla mer skatter än dina motståndare och alla medel är tillåtna. Du kan stjäla, slåss och plundra hej vilt, det vill säga leva ett riktigt rövarliv när du spelar.Spelets regler är enkla. Du ska samla skatter och den första av er spelare som lyckas få ihop fem skatter och inte bli rånad, får den åtråvärda titeln ”Legenden över de sju haven”. Du kan gå tillväga på några olika sätt. Du kan spela ett kort och utnyttja dess styrkor, köpa ett kort från leken eller duellera med en annan spelare.

Duellen

Om du väljer duellen måste du och din motståndare välja hur många kanoner ni ska använda. Sedan skjuter ni kanonerna för att försöka döda varandras pirater. För att vinna måste du döda alla motståndarens pirater, då får du se och välja ett kort från den motståndare som förlorade duellen. Det finns även några fler val som du kan göra.

Andra kortdrag

Det finns lite andra saker som korten kan göra för dig i detta spel. Här kan de hjälpa dig att stjäla skatter eller låta en papegoja härma något som en annan spelare har gjort. Du kan även plundra, fly från en strid eller till och med dränka en annan spelares pirat. Det kanske inte låter som ett familjespel men det är ett mycket roligt spel.

För att spela

Spelet är från +16 år eftersom det kräver lite av spelarna. För att spela måste ni vara minst två personer och högst sex stycken. Spelutvecklaren rekommenderar att ni är 3-4 spelare för att det ska bli optimal spelupplevelse. Om du är sugen på ett gammalt hederligt bordsspel, och dessutom gillar pirater, ska du testa på detta spännande och roliga spel.