Spela Sänka skepp

Att spela är något som vi människor har uppskattat i alla tider, och Sänka skepp är ett av de spel som hängt med länge. Idag kan du dessutom spela många spel online, vilket du även kan göra med detta kända spel, och dessutom när som helst och var som helst.Sänka skepp är en klassiker bland spel och är från början ett brädspel. Det går att spela det med penna och papper, eller på vissa speciella spelplaner. Precis som många andra brädspel finns dock möjligheten att spela även detta spel online på flera olika sajter. Det är ett enkelt spel och lättsamt spel.

Spelets regler

Reglerna för Sänka skepp är inte särskilt krångliga. Två spelare spelar mot varandra på varsin sida av spelplanen och kan inte se motståndarens sida av planen. På brädet finns ett antal skepp, och målet är helt enkelt att sänka så många skepp som möjligt på motståndarens sida av planen.Det här innebär att båda spelarna i hemlighet placerar ut ett antal skepp på sin egen planhalva. Motståndaren ska sedan ange vilken ruta som denne vill ”bomba” för att försöka sänka skeppet. Antingen lyckas spelaren få in en prick, eller också blir det en bom. Därefter går turen över till den andra spelaren.

Enkelt spel för alla åldrar

Spel kan vara olika svåra och avancerade. Vissa kräver research och tar tid innan du lär dig, medan andra är så enkla att du snabbt kommer in i dem. Sänka skepp tillhör den senare sortens spel och passar därför människor i de flesta åldrar. Det har gjort spelet mycket populärt.Om du vill testa på att spela Sänka skepp online kan du hitta en passande sajt genom en snabb googling. Några exempel på sajter är spela.se, battleship-game.org och sgames.org. Givetvis kan du även välja att inhandla spelet som ett klassiskt brädspel och till exempel ta med på nästa semesterresa eller spela hemma.